Het ‘’ Toofanhart ‘’ bloedt: Voorie Johan Gangadajal is er niet meer!! 

Op vrijdagavond 30 juli j.l. kregen wij het trieste bericht dat onze voorzitter Johan  Gangadajal, door een tragisch ongeval, was overleden. 

Voorie, oom Voorie, oom Johan, Jo zoals hij allemaal genoemd werd, was vanaf 1964  onafgebroken voorzitter van onze vereniging. Hij was geen ‘’bureauvoorzitter’’: een  voorzitter, zittend achter zijn bureau, het liefst in een zondagspak, die dan opdrachten  gaf. Nee, Voorie was een echte werker. Het liefst had hij zijn werkkleding aan en deed  gewoon alles wat binnen een voetbalvereniging moest gebeuren: het doen van  inkopen, de bar bemannen, het veld belijnen, de kleedkamers schoonmaken, klussen,  bezig zijn in de keuken, verzorgen/wassen van de kleding van de selectie-elftallen,  begeleiden van het tweede elftal, scheidsrechter, assistent-scheidsrechter bij het eerste  elftal.  

Je zou eigenlijk de vraag kunnen/moeten stellen: was er iets wat hij niet deed?  

Ook de administratieve taken had hij in zijn portefeuille zitten: correspondentie naar  de gemeente Den Haag, naar allerlei instanties en naar de KNVB.  Hij heeft Toofan in allerlei zowel gemeentelijke instanties/ commissies als commissies  van de KNVB vertegenwoordigd. Door Johan Gangadajal werd Toofan een begrip in  het Haagse voetbalgebeuren: ‘’Toofan was Gangadajal en Gangadajal was Toofan ‘’ 

Zijn werk bleef niet onopgemerkt: hij is vele malen en door verschillende instanties  onderscheiden voor zijn werkzaamheden: de zilveren en gouden speld van de KNVB,  de stads- en Sportpenning van de gemeente Den Haag, onderscheidingen van Toofan  en de koninklijke onderscheiding: Ridder in de orde van Oranje Nassau. 

Op vrijdagavond 30 juli is abrupt een einde gekomen aan het leven van deze bijzondere  man. De man die het gezicht was van S.s.v. Toofan. De man die door allen, binnen en  buiten Toofan, werd gerespecteerd en gewaardeerd.  

S.s.v. Toofan zal verder moeten. Dat zijn wij verplicht aan hem, aan onze Voorie Johan  Gangadajal. Het zal niet makkelijk zijn maar zijn levenswerk zullen wij voort moeten  zetten.